PARTNERJI

ISCOMET Inštitut za etnične in regionalne študije, Maribor

ISCOMET je privatna neprofitna, organizacija iz Maribora, ki predstavlja tudi okvir za nevladne organizacije z imenom: Mednarodna znanstvena konference manjšine za jutrišnjo Evropo/International Scientific Conference Minorities for Europe of Tomorrow. Ustanovljena je bila 9. junija 1989, 14. maja 1992 pa je pridobila posvetovalni status pri Svetu Evrope.

V ISCOMET mrežo je povezanih več kot 300 posameznikov in skupin iz skoraj vseh evropskih držav in tudi širše. Izvajajo različne aktivnosti na področjih: mednarodnih odnosov in mednarodnega prava, problemov regionalizma in enakomernega regionalnega razvoja, položaja manjšin, etničnih in nacionalnih enakosti, ohranjanje kulturne dediščine evropskih regij in etničnih skupnosti. Združuje jih predanost aktivnostim, ki pospešujejo lokalni razvoj, ohranjanje miru, človeško dostojanstvo, prijateljsko sodelovanje med ljudmi, državami in evropskimi regijami in med drugim krepitev medsebojnega sodelovanja z izmenjavo različnih stališč in informacij.

www.iscomet.org

Municipality Črnomelj – občina Črnomelj

Občina Črnomelj se nahaja na jugovzhodu države in je po površini peta največja občina v Sloveniji in največja občina v Beli krajini. Posebnost občine Črnomelj je predvsem njena bogata naravna in kulturna dediščina.

V občini Črnomelj sta dva krajinska parka bogata tako z naravno kot kulturno dediščino – Krajinskih park Lahinja in Krajinski park Kolpa. Reka Kolpa velja za eno izmed najtoplejših, najčistejših in neokrnjenih rek v Sloveniji. Je tudi nosilka prestižnega naziva Evropske destinacije odličnosti (EDEN) v Sloveniji za leto 2010.

Številni koncerti, prireditve in festivali poskrbijo, da v občini Črnomelj ni nikoli dolgčas. Konec junija poteka tradicionalno Jurjevanje, najstarejši folklorni festival v Sloveniji, ki že več kot 50 let skrbi za prikaz različne folklore, tako domače kot tuje. Vsekakor ne moremo mimo bogate kulinarične ponudbe, ki jo premore Bela krajina. Belokranjska pogača, belokranjski nadev, prosta in ajdova povitica, belokranjska pečenka in še in še.

www.crnomelj.si

City Municipality Maribor – Mestna občina Maribor

www.maribor.si