Tegyük tisztába: Klímaválság, migráció, interkulturalitás – 2019. október 3. fővárosi esemény

Tegyük tisztába: Klímaválság, migráció, interkulturalitás.

Október 3-án a Patyolatban tartottunk a KÉPek a VÉGekről projektünk fővárosi eseményét.

„Mi vagyunk az első generáció, amely véget vethet a szegénységnek, és az utolsó, amely az éghajlatváltozás legrosszabb következményeinek elkerülése érdekében még lépéseket tehet.”

Ban Ki-moon, ENSZ-főtitkár

Több ezer éve él az ember a Földön és alakítja, formálja azt. Hol jobbá teszünk valamit a környezetünkben, hol pedig lerombolunk valami addig értékeset. Cselekedeteink és elődeink tetteinek következményei egyre égetőbben jelennek meg a közbeszédben és mindennapjainkban egyaránt. Lehet rettegni, de lehet tájékozódni, a helyzetet pontosabban megismerni és ennek mentén változtatni is. A klímaválság, a migráció és a kulturális kölcsönhatások összefüggenek. A fesztivál ezek megismerésére nyújtot lehetőséget mindenkinek.

Program:

13.30-16.30 Civil Workshop – környezetvédelem, kultúra, szociális segítség: beszélgetés, megoldáskeresés és nemzetközi pályázatokra való felkészülés szociális, kulturális és környezetvédő civil szervezetek képviselőivel a globális kihívások mentén.

17.00-19.00 KlímaKultúraKihívások – Globális robbanások előtt: kerekasztal beszélgetés meghívott szakértőkkel a migráció, a kulturális beilleszkedés és a klímakatasztrófa jelen helyzetéről és a lehetséges megoldásokról.

19.00-21.00 Koncert: Balázs József Jazz Trió koncert